close

Humor Jawa Lucu - Pak Imam Shalat yang Gagal Paham

Baleni...Baleni... aku nduwe cerito, kejadiane jaman aku lagi ngangsu kawruh nang pondok hidayatullah sleman, ngayogyokarto hadiningrat. wek...

Baleni...Baleni...


aku nduwe cerito, kejadiane jaman aku lagi ngangsu kawruh nang pondok hidayatullah sleman, ngayogyokarto hadiningrat. wektu iku bar magrib aku metu pondok arep tilik salah sawijing pembimbing, kang syarif nang deso mbulus garwane lairan anak pertama. deso mbulus sisihan karo pondok mung dipisah karo kali mboyong.

sampek kono lumrahe tamu yo di sugati teh karo nyamikan. disambi crito ngidul ngulon. ora kroso lamat lamat krungu adan solat ngisak, bubar sek jagongane. mangkat masjid ngisakan jamaah. biasa masjid nang ndeso antarane adzan lan iqamah ono sholawatane. let 10 menitan iqamat. pak imam maju mimpin sholat. moco quran dilagokke koyo nggending dandanggula. yen nglewati huruf ع diwoco nga. Ora masalah pancen adate, senajan ra bener.
pas rakaat kapindo pak imam lali njur kleru. kudune dewek e lungguh tahiyyat awal malah ngadek. jama'ah ngelingne termasuk aku kanthi ngucap tasbih" subhanallah!"
pak imame ngerti yen di ilengke banjur bali lungguh. durung sampurno anggone lungguh. jamaah samping tengenku wes sepuh nyeletuk bianterr
" subhanalllah!"
lha...pak imame dibengoki tasbih bali ngadek maneh. jama' ah liyane seng pro tasyahud awwal termasuk aku ora gelem kalah mbengok luwih kenceng
" subhanallaaah!".

simbah sandingku jebule seh ngeyel ganti ngucap" subhanallah!" rikolo imame arep mbaleni lungguh.
byuh..byuh...pak imam jan dadi bingung pitung puteran. badalahe ora nyono ora ngiro, pak imame langsung mbalik awake madep mburi marang makmum banjur ngucap" piye tho..malah padha marai gupuh wae. baleni...baleni..!" langsung "gerrr...."wong sak mesjid ngguyu kabeh termasuk jin jin seng melu jamaah mungkin . aku ngakak nganti mules. seumur urip baru iku aku ngalami imam mbalik awak ing tengahing sholat terus nyeneni makmume. akhire njur dibaleni sholat jama'ahe. jo takon khusyu opo ora? kabeh podho ngempet ngguyu . pikire seng penting nggugurke kewajiban. bar ngucap salam aku langsung colong mlayu methu. ngakak saknemene gass poolll...nganti seprene aku nak kelingan ngguyu.
translet indonya nyusul
nak sempet

Diambil dari status Adik Ane Ihsan Alfaruq

COMMENTS

Name

Agama Bantahan Coretan Ekonomi Facebook Gombal Humor Info Internet Isu Jowo Kajian Kisah Kontroversial Melo Motivasi Online Pilihan Politik Puisi Review Sosial Toko Online
false
ltr
item
Mbah Gimun: Humor Jawa Lucu - Pak Imam Shalat yang Gagal Paham
Humor Jawa Lucu - Pak Imam Shalat yang Gagal Paham
Mbah Gimun
http://mbahgimun.blogspot.com/2014/05/humor-jawa-lucu-pak-imam-shalat-yang.html
http://mbahgimun.blogspot.com/
http://mbahgimun.blogspot.com/
http://mbahgimun.blogspot.com/2014/05/humor-jawa-lucu-pak-imam-shalat-yang.html
true
5538279650153137387
UTF-8
Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy